zondag 13 september 2015

1st beticht sept 2015

Karibu Tanzania!
Hier het eerste (korte) bericht van onze uitzending in september 2015.
We (Erik, Jiska, Jan, Aly en Felix) hebben een op vrijdag 11 september
voorspoedige nachtvlucht gehad van Amsterdam naar Nairobi; na een korte tussenstop landden we rond de middag in Mwanza, Tanzania.  Voor ons onze eerste ontmoeting met dit mooie land.  In de middag wat tijd om de benen te strekken en  s'avonds een kort bezoek aan vrienden van Erik en Jiska.  Je staat er versteld van hoeveel mensen zij in Mwanza niet kennen: ik zou bijna denken iedereen! Hartverwarmend.
De eerste patiƫnten stonden al te wachten in de lobby van het hotel. Als een ware medicijnman werd Erik herhaaldelijk achter een schermpje in de portiersloge gelokt. Het gevolg is, dat de eerste patiƫnten al op de OK lijst in Senerema staan. Hoezo, regionalisering?
Vandaag op ons gemak. Via de noordelijke route met de pont van Mwanza naar Kamanga.
Een mooie tocht. Op de boot krioelt het van mensen. Kleine jongetjes proberen hun handel te verkopen: pinda's in kleine zakjes, (open) flessen met limonade zonder dop die staande bij opgedronken woorden door de klant, waarna de fles vliegensvlug weer in de emmer gestopte wordt om zo snel mogelijk weer gevuld bovendeks te verschijnen. Die gaat dan weer van mond tot mond.
Erik blijkt een behendig bestuurder van de 4x4 Toyota Landcruiser van zijn zwager. Geen kuil in de weg houdt hem tegen. Tot ongenoegen van Jan. Ik heb hem nog niet op "Donnerwetter" kunnen betrappen.
In de namiddag arriveerden we in Sengerema. Drommen mensen voor de poort van het ziekenhuis. Bezoekuur. Daarna hartelijk begroet door Mamma Nema, die ons de komende dagen zal verzorgen.  Kort kwartier maken en een rondje door het ziekenhuis. Dat werd een fikse ronde van drie uur. Wat een pathologie. Hemelschrijnend. Jongetje met een ileus, hoe lang onbekend. Op het programma van morgen.

Genoeg voor vandaag. Van ons allen, Felix.

2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk begin van de dag, met het lezen van de blog. Dank je wel.
    Nog even en we kunnen een dependance in Mwanza beginnen :-)
    Hele lieve groeten aan Nelia, ook van Bert, Tom en Ed!
    Groeten van Susan

    BeantwoordenVerwijderen